Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Суингираща Коледа с Васил Петров

БНР Новини
На 15 декември е поредният концерт от коледната празнична програма на „българския Франк Синатра“ - Васил Петров. В него участва и „София Симфоникс“ - хор и оркестър, под диригентската палка на маестра баронеса Любка Биаджони. Събитието е в Зала 3 на НДК, като част част от Новогодишния фестивал. Преди броени дни изпълнителите се завърнаха от Германия, където представиха същата програма от коледна класическа музика.








Другият коледен проект на Васил Петров със заглавие Swing Christmas е концерт-спектакъл, съчетаващ  класически балет, коледна  музика с нови аранжименти в суинг, джаз, блус, валс, обгърната от красиви снежни картини и мултимедийни ефекти, в компанията на Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Сираков (контрабас) и Никола Горялов (ударни). Ето какво разказва Васил Петров за снежните вечери, изпълнени с красива музика, която ще подари на публиката:




Не за пръв път работим заедно с Любка. Преди известно време сме имали големи проекти пак в Германия, в Кулмбах, на големи сцени в България - на Античния театър в Пловдив, в зала България и др. На сцената в НДК ще има около деветдесет души. Има грандиозен звук и коледна атмосфера, която съпътства  професионалното присъствие на всички участници. Репертоарът съдържа коледна класика от Хендел, Менделсон, Шуберт, както и американска коледна музика.


Балет „Вайа Денс Студио“
Другият проект, който носи заглавието Swing Christmas, е с камерна формация „Станислав Арабаджиев-трио“ и балет „Вайа Денс Студио“. Ще го представим в едно мини турне във Варна, Русе, Кюстендил и Пловдив от 19 декември до25-и, Рождество Христово. Имаме и нова коледна песен - „Де е Витлеем“, по моя музика и стихове на архимандрит Серафим, аранжимент на Румен Бояджиев-син, с участието на детска вокална група „Мики Маус“. Заснехме и видеоклип, който вече се презентира.


Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15