Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Трамвай на дядо Коледа радва София пред празниците

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Тръгна Коледен ретро трамвай в центъра на София. Трамвайчето ще вози безплатно деца през цялата седмица преди Коледа, като маршрута започва от площад „Възраждане”, преминава през площадите „Гарибалди” и „Славейков” и завършва на емблематичната спирка „Вишнева”, която пази духа на 30-те години на ХХ век. Трамваят на дядо Коледа се движи в 45 минутен интервал, като точното разписание може да се намери на всички спирки, но съветът ни е да се въоръжите с търпение.

Малчуганите имат възможността да се повозят на един от възстановените трамваи Siemens от 1924 г. със сериен номер 35. 115-годишната машина е украсена с много играчки и създава празнично настроение. В трамвая звучи коледна музика, а дядо Коледа и Снежанка се грижат за доброто настроение на пасажерите. Те пожелават на всеки качил се много здраве и късмет и подканват всички да вярват в коледния дух. Желанията на децата за тазгодишните подаръци бяха доста разнообразни:


Аз искам колело със скорости и карусел… Искам пижама… Тази година съм си пожелал автобус и един джип с кормило.

Докато помагаме на дядо Коледа с раздаването на бонбони, питаме дали предпочита трамвай пред шейната си, а той ни отговаря:

Те са несравними. шейната ми има едно предназначение, а трамваят друго.

В първия курс на Коледния трамвай пътниците можеха да се насладят на коледни песни в изпълнение на детски състав от Националния дворец на децата. Ето какви бяха впечатленията:

Беше весело и най-много ми хареса звънеца. Като цяло беше много вълнуващо. Имаше и хор, който пееше от задната част на трамвая– сподели една от майките, а друга допълни:

Тази година го уцелихме точно навреме и не сме чакали изобщо. За първа година има разписание, защото преди съобщаваха, че ще се движи между 12 и 16 часа и трябваше да се чака. Трамваят създава коледно настроение и с дъщеричката ми се возим  всяка година, още от когато беше бебе. А, ето го и него. Направете място за Коледния трамвай.


Още от категорията

Остават в сила пандемичните изисквания за пристигащите българи в Германия

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия остава в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск за България от държава с висока честота на заразяване на..

публикувано на 06.05.21 в 09:33

Нарастване на новите случаи на коронавирус за денонощието

1635 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, сочи Единният информационен портал. Положителни са 10,9% от взетите проби. 46 159 са регистрираните активно болни. Хоспитализирани са 6158..

публикувано на 06.05.21 в 09:17

„Граф Игнатиево“ – дом на българската бойна авиация

6 май е Ден на храбростта и празник на българската армия. За втора поредна година обаче пандемията от Covid-19 нарушава традицията, датираща от 1993 г., за военен парад в днешния ден. Но все пак демонстрация на военната мощ ще има, макар и без..

публикувано на 06.05.21 в 05:35
/de/tourism/listight">