Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

XXIV Международен великденски фестивал в Босилеград

БНР Новини
Снимка: БТА

СнимкаОт 13 до 18 април малкият Босилеград в Сърбия отново е център на детската радост. Започва XXIV Международен детски великденски фестивал. Българчета от Молдова, Украйна, Македония, България и Сърбия се събират в радостна надпревара с песни, танци и весели игри. Ще бъде излъчен и победител, който притежава най-здравото великденско яйце. Фестивалът се открива от служебния премиер на България Огнян Герджиков. През тези дни босилеградчани и гостите им успяват да се насладят и на богата културна програма. Да се обединят в празничното настроение и да се радват заедно с децата. За фестивала разказва неговият организатор Александър Димитров, председател на гражданското сдружение ГЛАС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Царски орел

Сакар посреща Фестивала на царския орел

Българското дружество за защита на птиците и Община Тополовгра организират Фестивал на царския орел в Сакар планина. Събитието събира  на едно място в съботния ден природолюбители, фермери, кулинари и фолклорни състави, които ще сближат публиката..

публикувано на 19.10.24 в 08:40

Една легенда се завръща – детският песенен конкурс "Като лъвовете" с амбициозно издание във Варна

Националният музикален конкурс "Като лъвовете" 2024 се провежда от 18 до 20 октомври в Концертната зала на БНР - Варна. Музикалната надпревара се радва на голям интерес и заявилите участие деца и юноши идват от над 20 града в България - споделят..

публикувано на 19.10.24 в 08:05

Слънчев спектакъл наблюдават в градската астрономическа обсерватория на Кърджали

Астрономическата обсерватория с планетариум "Славей Златев" в град Кърджали отвори "вход свободен" по повод празника на града – 21 октомври. Ако времето го позволява, посетителите могат да наблюдават Слънцето и слънчеви петна -  пояснява директорът на..

публикувано на 19.10.24 в 07:15