Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

XXIV Международен великденски фестивал в Босилеград

БНР Новини
Снимка: БТА

СнимкаОт 13 до 18 април малкият Босилеград в Сърбия отново е център на детската радост. Започва XXIV Международен детски великденски фестивал. Българчета от Молдова, Украйна, Македония, България и Сърбия се събират в радостна надпревара с песни, танци и весели игри. Ще бъде излъчен и победител, който притежава най-здравото великденско яйце. Фестивалът се открива от служебния премиер на България Огнян Герджиков. През тези дни босилеградчани и гостите им успяват да се насладят и на богата културна програма. Да се обединят в празничното настроение и да се радват заедно с децата. За фестивала разказва неговият организатор Александър Димитров, председател на гражданското сдружение ГЛАС.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30