Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Невидими стени“ – нов албум на Б.Т.Р.

БНР Новини
Снимка: личен архив

Рок бандата Б.Т.Р., съставена от Атанас Пенев – вокал, Славчо Николов – китара, Иван Калфов – бас китара и Илиян Диков – барабани, ще представи най-новия си диск на 29 март в зала №1 на НДК,. Четиримата музиканти са го озаглавили „Невидими стени“.

Това е дванадесетият албум на формацията, която вече 15 години концертира активно и у нас, и в чужбина.




Така се случи, че в началото на работата по този албум, без да включваме първия сингъл от него „Моята сила“, музиката ни придоби още по-твърдо звучене – разказва Атанас Пенев. – На моменти звученето е хард рок и даже хеви метъл на отделни места. Подреждайки песните, сложихме и две балади в него. Десет песни съдържа албумът ни  „Невидими стени“. Името идва от втория сингъл от него със същото заглавие. Сега се чудим кой да е третият сингъл, но това ще бъде изненада за феновете ни. Музиката и текстът на всички песни, както винаги са написани от нашия китарист Славчо Николов. Има само едно изключение – песента „Равносметка“, която е с автор Александър Петров. Във всички аранжименти участваме винаги и четиримата.




Пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ вече води музикалните класации, а лентата със сюжет близо до екшън драма с режисьор актьора Асен Блатечки е сред най-впечатляващите видео продукции.

Факт е, че в началото се чудихме кой да направи видеото към този сингъл – продължава Наско. – Идеята да се обадим на Асен Блатечки даде Илиян. Този път го поканихме като режисьор, а не като актьор, както направихме в предния албум за песента „Защо“. Той веднага прие, хареса му фабулата, която бяхме измислили за клипа. Той успя да намери време да се подготви за снимките и работата продължаваше почти денонощно докато го направим. И се получи това, което искахме.




След концерта на 29 март в НДК рокаджиите ще обявят и точните дати и места, в които ще представят „Невидими стени“. Засега Пловдив, Бургас и Варна са градовете, в които феновете ще могат да чуят и видят на живо рок бандата.

За концерта в НДК сме поканили няколко гост-музиканти – допълва Илиян – пианиста Ясен Велчев от група „ТЕ“, който има голям принос за звученето на албума, Антони Георгиев от „Ахат“ (кийборд) и китариста Добромир Поликов, който от години е с нас по сцените. В концерта сме предвидили и акустична част, която ще съдържа някои от нашите по-стари хитове в различен аранжимент, както и една нова песен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15