Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност

Ясмин Исинов за My – новия албум на Mind Trips

БНР Новини
Снимка: личен архив

Александър Георгиев (китара), Александра Раева (вокали), Бурян Маслев (бас), Владимир Митин (тромпет), Панайот Ангелов (перкусии), Стефан Цеков (барабани) и Ясмин Исинов (клавир) – това са Mind Trips. Музиката, която създават, е чил аут и ню джаз. След Sin и Vanity дойде ред и на третия албум в дългата история на групата, озаглавен My. В него са включени десет песни.



Около 10 години изминаха от последното участие на Mind Trips – разказва Ясмин Исинов. – Но с днешна дата мога да кажа, че това беше едно затишие пред буря. На промоцията на албума в края на октомври всички видяха, че тази буря е без дъжд, тя е една изключително силна емоция. Това, което правим сега, е доста различно. Хората, които познават музиката ни от тогава, усещат корена, основата, върху която сега ние надграждаме. Промяната в звученето идва и от факта, че вокал отново е Алекс Раева. Нейният темперамент много се отразява на пиесите, които създаваме. Тя съумява да промени, да предаде своята емоция и начин на мислене върху дадената песен. Тя пише и текстовете – още една причина Алекс толкова да е отдадена на това, което създаваме в Mind Trips. Основата, върху която се развиваме като група, е стабилна, тъй като се познаваме от дълги години и на първо място сме приятели. Разбира се, в процеса на работа имаме спорове, все пак сме седем човека, но винаги намираме верния път към дадена идея и заедно я претворяваме. Процесът на работа по албума продължи доста дълго – около три години, но искахме да бъде изработен до най-малкият детайл. За това основна заслуга има нашият басист Бурян Маслев, който го смеси и мастерира.  Надяваме се енергията, която сме внесли в My, да я предадем и на почитателите ни.


Песента Don’t Stop е пилотна към My.Оригиналната ѝ версия е с продължителност повече от 8 минути– време, в което музикантите имат възможност да покажат заедно и поотделно своя професионализъм. Слушателят ще чуе лириката на пианото, меланхоличния звук на тромпета, характера на китара, разнородните тембри на перкусиите и отмерващи времето вокали: Това е Mind Trips – всичко е пълно с любов и идва от нашите души без никаква идея за комерсиалност и за нещо, което би било извън нас самите. Това сме ние.

Още неотминала емоцията по новия албум, музикантите от Mind Trips вече влязоха в студио, за да работят по новите си песни



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10