Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обърната класна стая разменя учители и ученици в училището в гр. Брегово

Снимка: Радио Видин

СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Брегово, област Видин, което е със 150-годишна история, бе включено в списъка на иновативните училища в страната заради своя проект „История без граници. Обърнатата класна стая.“ Моделът на обърнатата класна стая разменя местата на познатото ни лекционно преподаване и писането на домашни работи от учениците. Учителят в този проект ,,преподава‘‘ онлайн, извън кабинета, а работите, които учениците обикновено правят вкъщи, се преместват в класната стая. Предвидено е учениците да получават учебния материал чрез онлайн безплатната платформа Google Classroom. Там учителят може да публикува необходимите видео, аудио и материали за предстоящия урок. Целта на този вид работа е децата да се съсредоточат върху самостоятелното синтезиране, анализиране, решаване на зададените в урока задачи. Търсеният ефект е да се задълбочи разбирането при усвояването на знанията, а с това и способността на децата да ги прилагат в практиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В системата на образованието прозират и болните места на обществото ни

След първия учебен ден за учениците в България – 15 септември – идва ред да започне новата учебна година и за студентите, тъй като повечето висши училища у нас отварят врати на 1 октомври. В този промеждутък от около две седмици можем да..

публикувано на 24.09.24 в 11:10

Как българин от Врачанско може да се окаже най-дълго живелият човек на земята

Кодовете на идентичност са основата на генеалогията – наука, която се занимава с родословията, с произхода на човека, с родословните и фамилни връзки. Кодовете на идентичност ни отличават като хора – в това е убеден гл. ас. Росен Гацин от Института по..

публикувано на 24.09.24 в 10:05
Даровете на есента

Есента подарява още един топъл и слънчев ден

Във вторник  ще е слънчево. От запад облачността, отначало висока, привечер и средна, ще нараства. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 8°. Максималните ще са от 25 до 30°, в столицата ще е 25°.  По Черноморието  ще е слънчево..

публикувано на 23.09.24 в 17:31