Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ново мобилно приложение открива и предлага най-изгодните оферти и услуги за секунди

БНР Новини
Снимка: личен архив

Потребителите на мобилни и интернет услуги стават все повече и повече, но това не бива да ни плаши и отблъсква, а да приемем, че можем да използваме този вид комуникация в наша полза. Всеки ден се появяват нови и нови виртуални помощници, които улесняват всекидневието, спестявайки ни време за обяснения, търсене, договорки за отстъпки и т. н. В един момент обаче осъзнаваме, че започваме да прекарваме твърде много време в мрежата под предлог, че не откриваме онова, което ни е необходимо. За минути докато сме пред компютъра ни засипват стотици оферти, които ни карат да купуваме стоки, които са или безсмислени, или можем да намерим на много по-изгодни цени. Това е проблем, с който обществото все по-често се сблъсква и ще продължава да го прави, докато не промени начина си на мислене, а оттам и начина си на живот. Огромното разнообразие от „умни“ приложения, които все по-често започват да ни объркват, а и множеството му наблюдения над навиците на хората в мрежата, карат Пламен Цветанов да създаде едно по-различно смарт приложение. То открива и показва всички обекти, които биха били полезни за нас, с актуалните им оферти, селектирани според нашето местонахождение. Името му е Infinitum, а повече за проблемите, които решава, обяснява неговият създател:
СнимкаInfinitum означава до безкрайност и ти дава всичко, от което имаш нужда. Сигурен съм, че от време на време ви се налага да хапнете някъде навън, или да смените гумите на автомобила си, а защо не да отседнете в някой хотел, например в Пловдив. Какво ще направите? Ще търсите най-добрите оферти през търсачката и накрая ще се окаже, че сте си загубили времето, защото например резервацията онлайн изисква кредитна карта, а вие имате само дебитна. С две думи – Infinitum спестява време, когато влизаме в мрежата и търсим някаква информация. Приложението позволява да се свържете директно с търсения обект и да почерпите всичката необходима информация. Информацията изхожда от вашето конкретно местоположение във всеки град на България и е групирана според това дали търсите услуга, забавление или обект за настаняване. Приложението ви свързва директно с него и е напълно безплатно. Повод за гордост, освен интересът към него, е и фактът, че най-голямата онлайн търсачка ни изпрати на водещи позиции в графата за налагащи се в момента приложения. Същевременно преди дни достигнахме и до 51 място сред приложенията в световен мащаб. То работи от няколко седмици и е инструмент, който помага както на бизнеса, така и на крайния клиент.

Infinitumпривлече интерес и заслужено получи награда Smartourism.bg в категория „Мобилно приложение“ за принос към развитието на интелигентния туризъм в България, връчена по време на едноименната конференция, организирана в сътрудничество с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националния туристически борд и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Още от категорията

Новата хуманитарна програма за украинските бежанци е отворена и за хотелите

Държавните почивни бази и местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър, ще могат да участват в новата хуманитарна програма за настаняване на хора с временна закрила, съобщи правителствената пресслужба. Новата програма..

публикувано на 20.05.22 в 18:46

Кучемат ще пуска храна на бездомните четириноги

На четири места в София бяха поставени машини, които пускат храна и вода, предназначени за бездомните животни. Т.нар. кучемати и птицемати се задвижват, след като в специален отвор бъде поставена пластмасова бутилка.  "В кучемата има два отвора – в..

публикувано на 20.05.22 в 18:20

Топла и слънчева събота

В събота  минималните температури ще са от 10 до 13°, в столицата ще е 10°. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е слаб, от северозапад. Максималните температури ще се повишат и ще достигнат между 28 и 33°, в София около 28°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 20.05.22 в 18:05