Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско куче стана спасител и герой в Германия

Снимка: dw.com

Историята на българското куче Мина, което спаси стопанката си от пожар, но с цената на живота си, е описана в германските медии.

В ранните часове на една февруарска събота в бонския квартал "Холцлар" избухва пожар. Къщата на 75-годишната стопанка на Мина е разрушена от пламъците. Жената оживява като по чудо, понеже е събудена с лай от кучето си Мина.

Благодарение на кучето германката имала достатъчно време да излезе от дома си. Кучето обаче останало вътре.

Пожарникарите възпрели опита ѝ да се върне и да изведе кучето – вече било прекалено опасно, а и късно.

Дни след трагичния инцидент местните медии обърнали внимание на историята на кучето.

Репортерът на бонския „Генерал Анцайгер”, който отразявал пожара, разказал пред "Дойче веле", че Мина е българско куче, осиновено преди три години в Германия чрез посредничеството на Бонското сдружение за защита на животните.

От приюта там уточняват, че всеки месец пристигат по три кучета от български приюти, които намират новите си стопани в Германия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стилияна Николова

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж. В румънския град Клуж-Напока..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

Национален велотур “Момчиловци” сред красотата на Родопите

Над сто колоездачи от цялата страна ще участват днес в четвъртото издание на националния велотур “Момчиловци”, съобщи кметът на родопското село Сийка Суркова. Велосипедният тур няма състезателен характер, а целта му е да бъде популяризирана красотата..

публикувано на 14.07.24 в 06:00