Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песни от новия албум и златни хитове в европейското турне на Б. Т. Р.

Снимка: личен архив

Създадена през 1984 година, известната рок банда претърпява във времето не една и две метаморфози. Доста музиканти минават през формацията, докато се установи сегашният състав: Атанас Пенев – вокал, Кирил Божков – китари, Славчо Николов – китари и вокали, Иван Калфов – бас китара и вокали и Илиян Диков – барабани. Групата преминава и през различни стилове, търсейки собственото си лице.

Интензивната „рок кариера“ на Б.Т.Р. започва през 90-те години на м. в. От тогава до сега групата се изявява успешно не само на българската сцена, има над десет албума, стотици концерти, многобройни турнета… Сега стартира и голямо европейско турне, което ще обхване шест държави. Повод за него е последният, дванадесети поред албум, на рок музикантите. Той се нарича „Невидими стени“, излезе в края на 2018 година, а записите са направени в студио. Славчо Николов – един от китаристите, разказва за предстоящите срещи с публиката:

На 21 март ще бъдем в Прага, там ще свирим за първи път. След това се отправяме за Германия, където ще изнесем шест концерта – на 22.03 в Хановер, 23.03 в Хамбург, 24.03 в Бремен, 29.03 в Мюнстер, 30.03 в Кьолн и 31.03 в Щутгарт. Оттам продължаваме за Италия (на 5.04 в Милано) и Франция (на 6.04 в Лион). От Франция заминаваме за Испания – (7.04 Барселона, 10.04 Памплона, 12.04 Мадрид и 13.04 Валенсия). Турнето е организирано от нашия мениджър Орлин Мирчев. То ще завърши със заключителен концерт в София на 19 април в City Stage Club. Каня всеки, които желае да ни чуе и е близо до някоя точка на турнето ни, да заповяда. Приготвили сме много интересна програма. Освен песни от „Невидими стени“, ще изпълним и голяма част от нашите хитове. Надявам се да се забавляваме много.


Досега има клипове на две от песните в новия албум. Режисьор на видеото към „Моята сила” е актьорът Асен Блатечки, а клипът към „Никога преди” е режисиран от Петър Петров. Славчо Николов сподели още, че в момента петимата музиканти подбират следващото заглавие за видео, а режисьор ще бъде отново Петър Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15