Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на уличното изкуство се проведе за първи път в Банкя

Снимка: Силвия Петрова

Фокусници, жонгльори, клоуни, музиканти и други талантливи артисти забавляваха малки и големи по време на първия Фестивал на уличното изкуство у нас, който се проведе на 18 и 19 май в Банкя. Празничното настроение беше в унисон с хубавото време и с номерата на открито, изпълнявани от участниците, които бяха над трийсет. Фестивалът започна с атракция – артистите пристигнаха с ретро парния локомотив „Баба Меца“. Жителите и гостите на града имаха възможност да дарят средства за благотворителна кауза – изграждането на пейки и кът за шах и настолни игри в Централния парк в Банкя. Целта на организаторите е музиката, театъра, цирковите изкуства и пантомимата да станат ежегодна част от Дните на културата в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предлагат спектакъла "Хага" на Галин Стоев за европейска награда

Немският театрален журналист Дитер Топ предложи спектакъла "Хага" на Галин Стоев за награждаване от Културен форум Европа за постижения в сферата на културата. Това съобщават от екипа на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Пиесата бе..

публикувано на 07.06.24 в 15:16
Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15