Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Бонев: „Най-хубавите неща в живота са съвсем обикновени“

Снимка: личен архив

„Ходи ми се на море“ – така се нарича песента, която Пламен Бонев и Shaka Zulu Orchestra записаха преди дни. Лятна, весела, оптимистична и не на последно място – направена професионално, тя вече набира популярност. Ето и какво разказа поп певецът за новия си запис, както и за своя живот между Лондон и Финландия.


Мисля, че заглавието казва всичко – „Ходи ми се на море“. Минко Ламбов (лидер на Shaka Zulu Orchestra) е автор на музиката и аранжимента, текстът е мой. Минко и китаристът Ангел Демирев са невероятни музиканти, обичам да работя с тях. В момента живея повече в Скандинавия, пея по круизни кораби, а след участието ми в „Гласът на Финландия“ все по-често имам ангажименти и „по суша“. Това състезание беше уникално изживяване. Мой ментор беше Майкъл Монро Michael Monroe – известният рокаджия. Може да видите видеата във VMO, там съм под името Plamen De La Bona. Исках да изградя образ на човек, който идва от топла страна, с много слънце и слънчеви хора. Доволен съм от представянето си – стигнах до четвъртфиналите, натрупах опит, сега съм по-разпознаваем за публиката там. Преди това в Лондон също се занимавах с музика. В началото на хилядолетието отидох там заедно с част от българската група „Диалог“. Минаха няколко години докато „намерим себе си“. Тогава все още нямаше толкова българи там, а и страната ни не беше в Европейския съюз. В британската столица завърших актьорско майсторство и осем години снимах активно – малки роли в големи филми (като „Хари Потър“, „Джеймс Бонд“) и големи роли в малки филми. Имах удоволствието да свиря с известни английски банди, а в „Диалог“ свирехме заедно с английски музиканти, обиколихме доста европейски сцени – Испания, Италия, Русия...

През последните години поп певецът все по-често създава проекти за родната музикална сцена. Сред тях е дуетът му с Жана Бергендорф They Can’t Touch Us. Пламен разказа също и за ранните си години в България. Макар да е роден в Чирпан, израства в Кърджали. Там няколко години е солист на училищния хор, участва в рок банда, а на 15-годишна възраст е основава първата си група. След това следва икономика в Пловдив. Не знам защо учих точно тази специалност, но пък в града срещнах момчетата, с които направихме група – споделя той. В началото на 90-те години на ХХ век тази група изнася концерти из страната, печели награди за млади изпълнители. След казармата Пламен се присъединява към „Диалог“. Години по-късно е първото му участие в голям музикален формат – английския X Factor. Това е своеобразна подготовка за успешното представяне във Финландия.

Разбира се, бих искал да разпространя новата песен и във Финландия, но тя е на български, а и темата е много българска – изразът „Ходи ми се на море“ за нас е символ на свободата, на радостта от срещата с природата. А страната ни има толкова природни богатства, в малко страни можеш да запалиш колата и за часове да си на море, на планина… Сега много се говори, че по Черноморието нямало хора, но на мен ми се иска да слагам акцента върху добрите неща. Такъв е и текстът на песента – искам хората като го чуят, да се усмихнат, да ги заредя с положителни мисли, да пуснат слънцето в живота си. Вярвам, че когато човек мисли положително, привлича положителни промени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25