Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българин развива успешен бизнес с рециклирани гуми във Великобритания

Снимка: архив

Български емигрант във Великобритания основа на Острова собствена фабрика за рециклиране на гуми втора употреба. Тя се намира на около 50 км. от Плимут в югозападния край на кралството и осигурява работа за 18 души, много от които, също наши сънародници. Рециклираните гуми се предлагат на пазара, но на много по-ниски цени. Това бързо печели много нови клиенти от региона, които пазаруват директно от фабриката. Собственикът, Стефан Костов, емигрира във Великобритания през 1998 година и дълго време е наемник в сервизи за гуми. През 2017 г. решава да опита късмета си сам, вземайки под наем терен, подходящ за фабрика. Необходимата първоначалната инвестиция в бизнеса предприемачът набавя с помощта на банков кредит. Що се отнася до Брекзит, Стефан смята, че той няма да засегне драстично неговия бизнес, тъй като не очаква да има отлив на клиенти.

Още от категорията

Пред фонтана на президентството започна 37 ден на протести

Поредната протестна акция под наслов "Да защитим демокрацията - ден 37" отново събра недоволните срещу властта. Въпреки изявлението на премиера Бойко Борисов, в което обяви намеренията си за свикване на Велико Народно събрание и промяна на..

публикувано на 14.08.20 в 20:15

Covid-19 в България: Ден 160

Сърбия въвежда PСR тест за българите Влизащите в Cърбия грaждaни от Бългaрия, Хървaтия, Ceвeрнa Мaкeдoния и Румъния трябвa дa имaт oтрицaтeлeн PСR тecт, нaпрaвeн нe пo-къcнo oт 48 чaca, съобщи Нова тв. Мярката влизa в cилa oт 15 aвгуcт и..

публикувано на 14.08.20 в 17:01

Българите в чужбина продължават с протестите, въпреки заявката на премиера за „рестарт на държавата“

Политическият шах продължава, става все по-интересно – това е  един от първите коментари, на които попаднахме в социалните мрежи, след изявлението на премиера Бойко Борисов . В него той заяви, че повече от месец, протестиращите не са успели да..

публикувано на 14.08.20 в 16:11