Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин развива успешен бизнес с рециклирани гуми във Великобритания

Снимка: архив

Български емигрант във Великобритания основа на Острова собствена фабрика за рециклиране на гуми втора употреба. Тя се намира на около 50 км. от Плимут в югозападния край на кралството и осигурява работа за 18 души, много от които, също наши сънародници. Рециклираните гуми се предлагат на пазара, но на много по-ниски цени. Това бързо печели много нови клиенти от региона, които пазаруват директно от фабриката. Собственикът, Стефан Костов, емигрира във Великобритания през 1998 година и дълго време е наемник в сервизи за гуми. През 2017 г. решава да опита късмета си сам, вземайки под наем терен, подходящ за фабрика. Необходимата първоначалната инвестиция в бизнеса предприемачът набавя с помощта на банков кредит. Що се отнася до Брекзит, Стефан смята, че той няма да засегне драстично неговия бизнес, тъй като не очаква да има отлив на клиенти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00