Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Старите рибарски истории и традиции привличат туристи по Българското Черноморие

Снимка: Радио Бургас

Опитни плетачи на мрежи ще разказват истории за живота и труда на хората в старите рибарски селища, част от които са добре запазени по крайбрежието. По идея на бургазлии, които искат да запазят жив този стар занаят, през следващия летен сезон в истинска атракция за туристите ще се превърне рибарското селище Ченгене скеле. Разположено на 15-тина километра от Бургас, в красивия Цигански залив, селището предлага досег до романтиката на рибарската професия и борбата на човека с морската стихия. Там се намира и една от запазените конструкции от мрежи в морето, издигната на около 20 м. над морската повърхност. Рибарското съсловие с носталгия си спомня как денонощно са имали улов на разнообразни видове черноморска риба. Днес, много от тях са безвъзвратно изчезнали, а рибарските селища се превръщат в романтични места, предлагащи храни и напитки на туристите.


Още от категорията

Българско-турски разговори за туризъм

Да отправят съвместен апел към останалите си колеги от балканските страни границите да останат отворени и да не се въвежда карантина, е предложила вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на своя турски колега Мехмет Ерсой. Според Николова,..

обновено на 23.10.20 в 16:48

Въвеждат единни противоепидемични правила в зимните ни курорти

Министерството на туризма въвежда единни правила за противоепидемични и санитарни мерки в курортите за предстоящия зимен сезон. Така ще се гарантира здравето и безопасността на туристите, а България ще защити статута си на здравословна и сигурна..

публикувано на 21.10.20 в 14:30

Българите предпочетоха родината през лятото, туроператорите вече гледат към зимния сезон

69,2% от българите признават, че страната ни е била първи избор за лятна почивка тази година . Това показва съвместно изследване на „Галъп интернешънъл“ и Националния борд по туризъм, проведено по телефона сред 1000 българи. Според данните 26,3% от..

публикувано на 19.10.20 в 14:48