Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино от Атон, а това не е случайно. Важен акцент на щанда е поставен върху поклонническия туризъм и създаването на общи българо-гръцки туристически тематични маршрути по европейската програма „Interreg 2021-2027“. При откриването министър Караоглу изтъкна, че „Общата православна християнска вяра на българите и гърците ги обединява около ценностите на вярата, надеждата и любовта. Свързва ги също делото на светите братя Кирил и Методи. През 2019 година Гърция е била посетена от 1 500 000 български туристи. Туризмът укрепва комуникацията между народите, а  една усмивка е по-силно свързваща връзка от която и да било политическа дейност“.Още от категорията

Туристическата индустрия се нуждае от устойчиви стандарти и продукти, които да връщат туристите у нас

Черноморските и планинските курорти в България са предпочитани дестинации за туристи както от съседните балкански държави, така и от страните-членки на ЕС. За да се запази тази тенденция обаче, у нас са необходими промени както в отношението към..

публикувано на 18.02.20 в 11:56

Традиционната българска култура оживява в стария Златоград

Китното родопско градче Златоград е едно от малко останалите места в България, където човек може да се докосне до традиционната култура на българина и да „вкуси“ от нея. Само на хвърлей разстояние от пясъчните плажове на Гърция и на около 300 км от..

публикувано на 11.02.20 в 14:33

Родопската теснолинейка - начело в британска класация за най-живописни пътувания с влак в Европа.

Една от атракциите, които впечатляват български и чужди туристи у нас е пътуването с теснолинейката по линията между градовете Септември и Добринище. Лъкатушенето из планинските лабиринти е истинско приключение. Влакчето свързва..

публикувано на 09.02.20 в 08:15