Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино от Атон, а това не е случайно. Важен акцент на щанда е поставен върху поклонническия туризъм и създаването на общи българо-гръцки туристически тематични маршрути по европейската програма „Interreg 2021-2027“. При откриването министър Караоглу изтъкна, че „Общата православна християнска вяра на българите и гърците ги обединява около ценностите на вярата, надеждата и любовта. Свързва ги също делото на светите братя Кирил и Методи. През 2019 година Гърция е била посетена от 1 500 000 български туристи. Туризмът укрепва комуникацията между народите, а  една усмивка е по-силно свързваща връзка от която и да било политическа дейност“.Още от категорията

Българите предпочетоха родината през лятото, туроператорите вече гледат към зимния сезон

69,2% от българите признават, че страната ни е била първи избор за лятна почивка тази година . Това показва съвместно изследване на „Галъп интернешънъл“ и Националния борд по туризъм, проведено по телефона сред 1000 българи. Според данните 26,3% от..

публикувано на 19.10.20 в 14:48

Курортът Банско очаква слаб зимен сезон

Малко чуждестранни туристи се очаква да посетят ски курорта Банско през този зимен сезон. Платени резервации почти няма, а британски туроператор обяви, че спира чартърите от Великобритания за България заради рестрикциите по отношение на пътуванията..

публикувано на 17.10.20 в 13:01
Министрите Цакай и Николова

България и Албания засилват партньорството си и в туризма

Възстановяване на директните полети между София и Тирана, насърчавана на сътрудничеството между пристанищата Дурас и Варна, както и по-нататъшната работа за изграждане на коридор номер 8, са сред основните фактори за развитието на туризма между двете..

публикувано на 16.10.20 в 13:10