Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БНР - с кампания за емоционална подкрепа на потърпевшите от COVID-19

За да се прегърнем утре...

Българското национално радио започва информационна кампания, чиято цел е да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната. 

Кампанията е под наслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

От днес, 18.03.2020 г., всеки може да стане част от инициативата.

За самотните възрастни хора, за децата и намиращите се в изолация по различни причини, за хората в Банско и за уязвимите групи в цялата страна Вашите думи на подкрепа могат да бъдат полезни. Обяснете на младите и на възрастните, на непримиримите и на недисциплинираните колко е важно да спазваме правилата, да избягваме контакти и да не предприемаме необмислени действия.

Поканата ни е към всички Вас, да се включите!

  • Поставете знака на кампанията на профилната си снимка във Фейсбук. Можете да го изтеглите от: http://bit.ly/38VuE5a
  • Запишете видео със свое лично обръщение, в което да насърчите хората около вас и с което да ги подкрепите в спазването на въведените мерки за противодействие на COVID-19, като разпространите публикуваните видео материали сред своите приятели в социалните мрежи.

Нека видео материалите бъдат с продължителност до 45 секунди. Изпращайте ги на е-mail: utre@bnr.bg. Така те ще бъдат публикувани в социалната мрежа, в профила на БНР.

Благодарим Ви! 

Още от категорията

141 години от обявяването на София за българска столица

На 3 април 1879 г. по инициатива на историка Марин Дринов София е обявена за столица от Учредителното събрание на Княжество България. Според Дринов сред предимствата на София за столичен град са важното й стратегическо положение, тъй като лежи на..

публикувано на 03.04.20 в 13:06

Българката Анета Риналди от Рим

Строгите мерки, които наложи извънредното положение в повечето европейски държави, за да се спре разпространението на коронавируса, провалиха плановете на стотици българи, които няма да се върнат за великденската си ваканция. Призивът да не се..

публикувано на 03.04.20 в 10:48

Градивни идеи за свободното време в мрежата

Затворени у дома заради опасността да се заразят с коронавирус, много българи запълват свободното си време с някакво полезно занимание. С помощта на интернет това е лесно. Първата възможност да се разнообразите е чрез музиката. Много..

публикувано на 03.04.20 в 10:34