Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коронавирусът отмени европейското турне на певицата Виктория Георгиева

Снимка: БГНЕС

Певицата, избрана да представлява България на Евровизия 2020, отмени европейското си турне, което бе планирано за март и април. "В моменти като този ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са най-важните ценности - написа Виктория Георгиева в своя профил в социалната мрежа facebook.– С екипа ми преценихме, че пътуванията в момента носят неоправдан риск и е невъзможно да изпълним първоначалните ни планове за срещи с българските общности и концерти в редица европейски градове като Лондон, Мадрид, Амстердам и др.“

Междувременно стана ясно, че песенният конкурс Евровизия се отменя и вероятно ще се проведе през 2021 г. Организаторите му от Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ излязоха с официална позиция, в която посочват, че непредвидимостта на ситуацията, породена от разпространението на COVID-19 е довела до трудното решение. „Горди сме от факта, че Евровизия обединяваше хората всяка година без прекъсване в продължение на 64 години и ние, както милионите фенове по света, сме съкрушени от това, че конкурсът няма да може да се проведе през месец май”, се посочва в съобщението.​

Още от категорията

„Оренда“ – един малък български хор в Париж

В анонса към концертните програми на „Оренда“ четем: „Дванадесет певици - като 12-те деления на часовника, като 12-те месеца на годината и 12-те лунни цикъла... Това число, смятано за космическо, като точка на извечната хармония, символизира в някои..

обновено на 25.05.20 в 07:53

Детският хор на БНР на 60 години

„Концертът в зала № 1 на НДК, посветен на годишнината, се отлага, но нека бъдем заедно в мислите си на този ден – настоящи и бивши хористи, в България и по света. И нека запазим високия дух, на който сме се научили тук, в Детския радиохор“ – призовава..

обновено на 24.05.20 в 10:43

Костадин Генчев: „Фолклорът е неизчерпаем извор“

Народната музика е живот и призвание за известния кавалджия Костадин Генчев. Наскоро той закръгли 50-ия си юбилей, събрал в годините вдъхновеното творчество на именития ни музикант – виртуозен инструменталист, аранжор на песни, мелодии, хора, автор..

обновено на 24.05.20 в 10:40