Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културните институции постепенно се връщат към „реален“ живот

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София
Снимка: БГНЕС

При спазване на всички противоепидемични мерки, и най-вече − на дистанция, със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова отвори врати Столичната градска библиотека. Читателите имат възможност да посещават заемните, но не и да ползват читалните на библиотеката.

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София, а Столичната градска художествена галерия − на 19 май.

Общината, заедно със свои партньори, ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти. За да се гарантира физическа дистанция, на тях ще се допуска провеждането на събития със заетост на местата до 30 на сто от максималния капацитет.

Осемнайсет постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, като се адаптира парковата среда.


Зоологическата градина в София отново приема посетители. Ръководството на зоопарка призовава посетителите да спазват всички мерки за безопасност. Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), спазване на дистанция от поне 2,5 м.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37