Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението по българските граници остава частично ограничено

Снимка: БТА-архив

На границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“, на изход от страната, движението е интензивно. По данни на ГД „Гранична полиция“ на турската граница не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, с изключение на турски граждани. Не се допускат и водачи на тежкотоварни автомобили, които са граждани на рискови в епидемиологично отношение страни. Не се разрешава и влизането на водачи, които са посетили тези страни в последните 14 дни.

Гръцките гранични власти временно пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, удостоверено с официален документ на гръцки език, като ограничението не се отнася за водачи на камиони.
Преустановено е преминаването през ГКПП „Златоград“, поради усложнение на епидемиологичната обстановка в Гърция.


На границата с Румъния трафикът е нормален за товарни автомобили. Временно, от румънска страна е преустановенопреминаването на хора и автомобили на граничните пунктове при „Никопол“, „Свищов“, „Кайнарджа“, „Крушари“ и „Кардам“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през граничните пунктове „Русе – Гюргево“ и „Видин – Калафат“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границите с Република Северна Македония и Сърбия трафикът на товарни автомобили е нормален, но не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП „Гюешево“ и „Деве баир“.

Снимки: архив БТА и БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спиране на валежите и пролетно слънце в сряда

В сряда , 24 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 9°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планините ще се заоблачи и на места ще превали.  Максималните температури ще са от 19 до 24°, в столицата 20°...

публикувано на 23.04.24 в 19:35

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00
Снимка: Генерално Консулство Ню Йорк

България, Турция и Сърбия представиха традициите си в Ню Йорк

На събитие, организирано от Генералните консулства на България, Турция и Сърбия в Ню Йорк, бяха представени културите, традициите и възможностите за туризъм в трите балкански държави. Празненството бе домакинствано от генералното консулство на..

публикувано на 23.04.24 в 16:17