Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Песничка за азбуката“ навършва 5 години

| обновено на 24.05.20 в 08:23
Снимка: личен архив

В навечерието на най-светлия български празник 24 май, Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост,
ви предлагаме да чуем заедно една малка, но много специална „Песничка за азбуката“.

Тя е част от проекта за изучаване на българската азбука на училище Млади български гласове в Ню Йорк (Young Bulgarian voices NY).

Автор на музиката и текста е Влада Томова, а идеята за проекта е на Меглена Запрева. Изпълнението е на деца от училището в американския мегаполис, което през годините успява да прескочи границите на българската общност и да привлече към своя културен живот хора с различни националности, но обединени от любовта и интереса към българската музика, език и традиции.

На 24 май „Песничка за азбуката“ навършва 5 години!


„Каним всяко българче да запише видео с рисунка на любимата си буква, пеейки „Песничка за азбуката“ заедно с оригинала. Mоже да се нагизди с любим костюм, рокля, очила, шапка с перо ... и въобще настроението да е усмихнато и шарено! Приветстваме включването и на други малки и големи членове на семейството." Това ни изпрати авторката на музиката и текста Влада Томова и ние с радост се включваме в популяризирането на нейната идея.

Песничката можете да намерите тук.

Видеата си може да изпратите на имейл azisurcetomismeedno@gmail.com или чрез платформата Tiktok с хаштаг #bulgarianalphabetsong до 26 май.

Изпратените записи ще станат част от новия клип на „Песничка за азбуката“, който ще бъде издаден на 1-ви юни Деня на детето. Ще го видите на Фейсбук страницата на Песничката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35