Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музика по повод 24 май

Български културни центрове в Европа ще излъчат концерт на музикантите от БНР

| обновено на 23.05.20 в 23:31

Българска музика, изпълнена от съставите ​на Българското национално радио, ще излъчат едновременно 11 български културни институти в Европа на 24 май. Специалният празничен концерт ще започне точно в 12:00 ч. българско време с химна „Върви, народе възродени“.


Концертът включва изпълнения на Детския радиохор, Вокална група „Радиодеца”, Биг бенда и Оркестъра за народна музика.

Концертът ще бъде излъчен на всички платформи на българските културни институти във Варшава, Виена, Братислава, Берлин, Будапеща, Лондон, Москва, Париж, Прага, Рим и Скопие.

БНР ще излъчи специалния празничния концерт в своите платформи - сайта bnr.bg, профила във Facebook и канала в YouTube.

В пандемичната ситуация българските общности в Европа и приятелите на България ще имат възможност заедно да отбележат 24 май и да се насладят на виртуозните изпълнения на музикантите от Българското национално радио. 

Проектът е  под патронажа на Министерството на културата.


Още от категорията

Българчета с отличие от конкурс в Индия

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит" в Плевен са удостоени с най-високото отличие на международно състезание под мотото "Борбата срещу Covid-19 - 2020", съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева. В..

публикувано на 30.05.20 в 06:10
Велико Търново ще се бори за „Знак за Европейско наследство“

Велико Търново ще се бори за „Знак за Европейско наследство“

Общинският съвет на Велико Търново прие стратегия за утвърждаване образа на града като историческа и духовна столица на България, укрепваща и популяризираща националната идентичност като съставна част от европейските и световни постижения на..

обновено на 29.05.20 в 17:56

Константин Щъркелов – несломим в изкуството

Дори най-суровата природа Константин Щъркелов рисува с нежност. И най-достолепния връх, и най-бедното поточе той поставя върху белия лист с капризни акварелни тонове, за да останат образите им за вечността. Такива, каквито са се разстлали пред..

публикувано на 26.05.20 в 12:32