Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Музика по повод 24 май

Български културни центрове в Европа ще излъчат концерт на музикантите от БНР

| обновено на 23.05.20 в 23:31

Българска музика, изпълнена от съставите ​на Българското национално радио, ще излъчат едновременно 11 български културни институти в Европа на 24 май. Специалният празничен концерт ще започне точно в 12:00 ч. българско време с химна „Върви, народе възродени“.


Концертът включва изпълнения на Детския радиохор, Вокална група „Радиодеца”, Биг бенда и Оркестъра за народна музика.

Концертът ще бъде излъчен на всички платформи на българските културни институти във Варшава, Виена, Братислава, Берлин, Будапеща, Лондон, Москва, Париж, Прага, Рим и Скопие.

БНР ще излъчи специалния празничния концерт в своите платформи - сайта bnr.bg, профила във Facebook и канала в YouTube.

В пандемичната ситуация българските общности в Европа и приятелите на България ще имат възможност заедно да отбележат 24 май и да се насладят на виртуозните изпълнения на музикантите от Българското национално радио. 

Проектът е  под патронажа на Министерството на културата.


Още от категорията

Доброволци от цял свят ще участват в последния проект на Кристо

От 17 май започва регистрацията за участие в последния проект на Кристо и Жан-Клод „Триумфалната арка, обвита“ (L'Arc de Triomphe, Wrapped). Желаещите да се включат в опаковането на един от символите на Париж, могат да кандидатстват през уебсайта на..

публикувано на 16.05.21 в 10:45

Българският роман „Физика на тъгата“ вече ще се изучава във Варшавския университет

„Невероятно е да открия „Физика на тъгата“ поставена редом до точно тези невероятни 15 книги, включени в курса по „Съвременна световна литература“ на Варшавския Университет. Всяка от тях се оказа, че е сред любимите ми“. Това написа в..

публикувано на 16.05.21 в 08:10

Започва лятната културна програма на Столичната община

Богата програма от културни събития на открито е подготвила и през това лято Столичната община. Двеста и осемнайсетте събития – театрални представления, концерти, прожекции, програми за деца, ще продължат чак до топлите дни на октомври. Лятната програма..

публикувано на 16.05.21 в 07:00