Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В условията на постпандемия

България, Турция и Гърция обмислят общи туристически пакети

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция иска да увеличи туристическия поток чрез общи туристически пакети с България и Гърция, когато се отворят сухопътните и морските граници. Това е съобщил турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой на среща с бизнесмени в Измир.

През юни месец може да бъде подновен въздушният транспорт между страните след подписване на двустранни протоколи. Това е обсъждано в телефонни разговори между турския министър на културата и туризма с колегите му от Балканските страни.

Информацията е на кореспондента на БНР в Истанбул Мариян Карагьозов.


Още от категорията

Привличаме летовници с безплатни чадъри и шезлонги

На 23 места по българското Черноморие плажните принадлежности ще са безплатни – обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. По морето тя направи серия от срещи с представители на туристическия бранш преди началото на летния сезон, който по..

обновено на 26.05.20 в 16:47

В Музея на просветното дело в Копривщица

"Четете и знайте, за да не бъдете подигравани и укорявани от други племена и народи. Събрах и обединих историята на българския род в тая книжица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество. Преписвайте тази..

обновено на 24.05.20 в 02:02

Петрич кале – архитектурно съкровище, което впечатлява археолози и туристи

Непристъпна и непозната дори за археолозите, римската крепост Петрич кале е на път да се превърне в нова туристическа атракция. Намира се в диаметрално противоположна посока от едноименния гр. Петрич. Петрич кале е близо до морската ни столица..

обновено на 23.05.20 в 08:19