Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разходка с дъх на горски ягоди и мащерка

4
Снимка: pasarel.eu

В непосредствена близост до София – на около 40 минути с крайградски автобус и двойно по-малко с мотор, между планините Плана и Лозенска, се намира частица от рая на земята. Това е селцето Долни Пасарел с вековния си кавак на площада и дивите поля с благоуханна мащерка и горски ягоди в околностите му. То е изходна точка за няколко дълги, но леки за преминаване маршрути. Поради ниската растителност в района, разходките там са особено приятни точно сега, когато слънцето все още не напича с пълната си сила. Затова Радио България реши да ви предложи разтоварваща разходка из този не толкова популярен сред туристите край. Тръгнете с нас до „Долни Пасарел – раят на един хвърлей от София“.

Редактор: Миглена Иванова
Снимки: pasarel.eu


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Христо Проданов

40 години от първото българско изкачване на Еверест

Тази година се навършват 40 години от първата българска експедиция за изкачване на най-високия връх на планетата – Еверест. На 20 април 1984 г. върхът е изкачен без кислородна маска от 41-годишния Христо Проданов по най-трудния западен склон. Той..

публикувано на 20.04.24 в 08:05

Радиолюбителите празнуват на 18 април

На 18 април отбелязваме Световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е основана Международната радиолюбителска организация IARU. В България началото на организираното радиолюбителско движение е положено през 1926 г., когато се..

публикувано на 18.04.24 в 06:10

София-Лима: 60 години от първия български презокеански полет

На 11 април 1964 г. за първи път е осъществен презокеански полет на българската гражданска авиация. Той е по направлението София-Лима. Българският женски национален отбор се класира за Световното първенство по баскетбол в Лима, но няма как да стигне..

публикувано на 11.04.24 в 08:05