Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Планината край София става все по-приветлива за туристи

Снимка: БГНЕС
В календара на София за тази година има 100 спортни събития, 20 от тях ще се проведат на територията на Природен парк „Витоша“. За целта Столичната община започва обновяване на туристическата инфраструктура и достъпа до планината. Тази година ще бъде възстановен заслон „Комините“ и ще се изгради друг – „Боянски водопад“. Ще бъдат обновени 4 туристически маршрута и алеи, както и отново ще заработят 11 планински чешми. Работата по планинската инфраструктура ще бъде обезпечена от общинската управа със сумата от 130 хил. лв.

Още от категорията

Тревога в туризма: Отлив от морските ни курорти по Великден?

Тази година се задават 5 почивни дни около Великденските празници в началото на месец май (30 април – 04 май). Но разхлабването на противоепидемичните мерки в страната едва ли ще донесе глътка въздух на един от най-засегнатите сектори от епидемията –..

публикувано на 12.04.21 в 15:29

Какво знаем за древния град Кабиле край Ямбол

Единственият в България запазен голям тракийски град се намира на около десетина километра от днешния Ямбол. За разлика от много други поселища от тази епоха, Кабиле е отлично съхранен и почти изцяло проучен от археолозите. В наши дни мястото е..

публикувано на 10.04.21 в 10:50

Туризмът обвини властите в дискриминационни ограничения

В писмо до властите Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти изрази решително несъгласие с дискриминационните ограничения във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването и нейното избирателно отношение към различни..

публикувано на 09.04.21 в 15:21