Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 15 юни, в 12:00 часа, отпадат ограниченията за влизане в Гърция

Снимка: БГНЕС-архив

По информация на посолството ни в Атина при влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинацията на пътуването си. На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. 

Затова Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани с наложена карантина да се връщат в България от границата.

От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Задължителното тестване за коронавирус на летищата и налагането на 14-дневна карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, които пристигат от рискови според оценката на Европейската агенция за авиационна безопасност райони, независимо от националността им. Още подробности - ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30
Ед Шийрън

66 хил. души очакват тази вечер Ед Шийрън на столичния национален стадион

Британската звезда Ед Шийрън излиза тази вечер на специално подготвена 360 градусова сцена на Националния стадион “Васил Левски” в София, за да изпълни своите хитове пред 66 хил. свои почитатели. Шоуто на музикалния поп идол, който гостува у нас на..

публикувано на 31.08.24 в 16:52