Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Време за фолклор" дава начало на лятото в София

Снимка: НДК

На 22 юни, в Деня на българския фолклор, на откритата сцена зад НДК си дават среща именити български фолклорни изпълнители и състави. Идеята за отбелязването на българския фолклор идва от ансамбъл "Чинари" и е вдъхновена от деня на лятното слънцестоене. В концерт-спектакъла, озаглавен "Време за фолклор", освен "Чинари", участват Димитър Туджаров-Шкумбата, Стоян Янкулов-Стунджи, група "Етнотикс", "Булгарина", Националното училище за танцово изкуство (София) и "Чинари дръмс".

Още от категорията

Морска „Фолклорна плетеница“ събира творци от цялата страна

„Очакват ни чудни летни вечери, изпълнени с песни, танци и дъх на море“ – казва странджанската народна певица Златка Ставрева, артистичен директор на предстоящия музикален и танцов фестивал. В него ще вземат участие ансамбли, певчески групи,..

публикувано на 06.07.20 в 11:12

Димитър Горчаков и неговата „Музика под дървото“

Младият пианист е възпитаник на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Още като студент се включва в проекти, свързани с електронна музика и различни експерименти. Голямата му любов е джазът и импровизацията, но има познания и..

публикувано на 05.07.20 в 06:10

Casual Threesome – звездите на радиоконкурса за нова българска поп и рок музика

Радиоконкурсът „Пролет 2020” се утвърди като един от най-авторитетните в България. Целта му винаги е била да стимулира създаването на нови български поп и рок песни. Според регламента жури от професионални музиканти и журналисти избира най-добрите 13..

публикувано на 05.07.20 в 04:35