Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Френска седмица започна в Пловдив

Френска седмица, която предхожда 17-ото издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ“ - Пловдив 2020, започна днес и ще продължи до 28 юни. Мястото на събитията е пред сградата на Дома на културата „Борис Христов“.
Международният фестивал за шансони е без аналог в България и е най-големият музикален франкофонски форум на Балканите.
Това е втората по важност и мащаби франкофонска проява в Европа след тази в Амстердам, която дава възможност на присъстващите да се докоснат до различни култури през призмата на френския език. Организира се ежегодно от „Алианс Франсез“ в партньорство с Община Пловдив. Още по темата - ТУК.

Още от категорията

Ранни етюди на Кристо показват във Варна

Учебни рисунки и акварели на световноизвестния художник от български произход Кристо са изложени в Градската художествена галерия във Варна. Творбите са от времето, когато Христо Явашев е учил в Националната художествена академия.  В изложбата “Кристо –..

публикувано на 09.08.20 в 06:05
Лукас Кампара Диниз и Виви Василева

„На белия град класиката му отива“

Музикалният фестивал „Дни на класиката“ продължава днес (30.07) с единствения джаз концерт в програмата. На сцената в Балчик ще бъдат музикантите от група „Фънкалеро“ с лидер Васил Спасов (пиано). Наричат Балчик  „Белия град“ - заради..

публикувано на 30.07.20 в 13:50

Микис Теодоракис благодари на Софийската опера и балет

Софийската опера посвети последното си представление на 95-годишнината от рождението на големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Спектакълът "Зорба гъркът", по негова музика, се играе за 25-ти сезон. Поставен е за първи път от Лорка Масине на 12 май 1995..

публикувано на 27.07.20 в 16:51