Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Книга срещу пластмасови отпадъци се разменя в три български града

Снимка: Facebook /Книги за смет

Поредно издание на кампанията „Книги за смет“ ще зарадва жителите на Бургас, Варна и Велико Търново в дните 27 и 28 юни. Всеки, който желае да се включи в екологичната инициатива, трябва да донесе годна за рециклиране незамърсена пластмаса, срещу която ще получи книга по негов избор. Началният час на събитията в трите града е 10, а книгите подбрани тази година са такива, които са в основата на филмови сюжети. Сред заглавията ще открием „Доктор Дулитъл“, „Дивото зове“, „Малкият принц“ и много други. Организаторите на събитието уверяват, че то ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. От първото издание на "Книги за смет" през 2013 г. досега у нас са рециклирани над 60 тона пластмасови отпадъци и са раздадени десетки хиляди книги.

Още от категорията

Българи и бежанци творят заедно отвъд различията

Чрез универсалния език на изкуството шестима българи и седем бежанци се докосват до душата на древни цивилизации, отнасят огънче от далечни домове, играят на карти, опознават другия чрез месенето на хляб и рисунки от къна, вървят по пътя..

публикувано на 04.07.20 в 06:00

Противоепидемични мерки за безопасност на летище София

Covid-19 продължава да оказва влияние върху пътуванията както към България, така и от тук към други европейски държави и света. Въпреки препоръките на Министерството на външните работи българските граждани да се въздържат от неналожителни пътувания,..

публикувано на 02.07.20 в 11:42

Празникът на Първото юлско утро обединява хората на свободния дух

В календара има много неофициални празници и ритуали, които носят своя смисъл и символика. С наближаването на първи юли в съзнанието на поколения българи зазвучава световният хит July Morning. Гледката на първите юлски слънчеви лъчи е опияняваща,..

публикувано на 30.06.20 в 13:10