Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Рекламират черноморския туризъм чрез бюлетин в 10 страни

Созопол

Нов информационен бюлетин показва възможностите за туризъм в 7 държави от Черноморския басейн. Представени са 18 туристически обекта, реализирани с финансиране от съвместната оперативна програма на ЕС „Черноморски басейн 2014-2020“. България рекламира атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „Свети Иван“, посещения на историческите места „Побитите камъни“, Римските терми край Варна и новоизградена туристическа пътека до параклиса „Св. Марина“ край Созопол. Бюлетинът ще се разпространява в интернет платформи и социалните мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна.

Бюлетинът може да бъде изтеглен от тук.


Още от категорията

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград.  Работи се на високо дипломатическо ниво, да не..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Спад сред планиращите зимен туризъм в началото на сезона

Ограниченията заради коронавируса пречат на ранното планиране за зимния сезон.  Едва 600 000 пълнолетни българи или 11,5% се готвят да ползват някакъв тип туристическа услуга в България през зимния сезон. По същото време на 2019 г. те са били 4 пъти..

публикувано на 19.11.20 в 14:30

„Туризъм експо“ търси начини за оцеляване на бранша

В черноморския град Варна се провежда изложението "Туризъм експо", целта на което е да се намерят нови модели за справяне с кризата в туристическия бранш, породена от пандемията. Туроператори и хотелиери обсъждат варианти за по-ниски ценови пакети..

публикувано на 19.11.20 в 09:32