Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекламират черноморския туризъм чрез бюлетин в 10 страни

Созопол

Нов информационен бюлетин показва възможностите за туризъм в 7 държави от Черноморския басейн. Представени са 18 туристически обекта, реализирани с финансиране от съвместната оперативна програма на ЕС „Черноморски басейн 2014-2020“. България рекламира атракции като разходка с лодка от Несебър до Бургас и остров „Свети Иван“, посещения на историческите места „Побитите камъни“, Римските терми край Варна и новоизградена туристическа пътека до параклиса „Св. Марина“ край Созопол. Бюлетинът ще се разпространява в интернет платформи и социалните мрежи в България, Гърция, Румъния, Турция, Армения, Азербайджан, Грузия, Молдова, Русия и Украйна.

Бюлетинът може да бъде изтеглен от тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05