Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

София зае престижно място в европейска бизнес класация

Снимка: БГНЕС

София е в топ-20 на най-перспективните за инвестиции, технологии, иновации и стартъпи градове в Европа. Българската столица е на 20 място от 76 локации, включени в класацията Tech Cities of the Future2020/21. При оценката са отчетени привличането на инвестиции, наличието на квалифицирани кадри и развита инфраструктура. Класацията се оглавява от Лондон. В първата петица са още Париж, Дъблин, Амстердам и Берлин. От балканските градове пред София е Букурещ − на 7 място. С 20-ата си позиция българската столица е непосредствено след Москва и Хелзинки, но е преди следващите я Милано, Прага и Талин. Класацията, съставена от списание fDi Intelligence и специализираното издание за технологии и иновации TNW - The Next Web, излиза за първи път.


Още от категорията

Протеинови бонбони изненадват небцето с три традиционни български вкуса

Два символ а, с които хора от цял свят свързват България, са розовото масло и киселото мляко . Техният аромат и вкус удивляват всеки турист, решил да посети страната ни. Легенди се носят за лековитите им качества, а нобеловият лауреат за медицина..

публикувано на 30.06.20 в 11:10

Кои са перспективните сектори за иновации в България

Началният капитал е едно от първите предизвикателства, с които се сблъсква всеки предприемач, решил да реализира идеята си за нов продукт или бизнес. За да получи шанс за помощ от набиращите популярност акселераторски програми, той трябва да представи не..

публикувано на 26.06.20 в 10:16

Аспержите - отново на българска земя

Наричат аспержите кралски зеленчук, защото успяват да очароват   с нежния си вкус Краля Слънце. Той така ги харесал, че накарал градинарите си да ги отглеждат целогодишно, за да ги има постоянно на трапезата си.  Оттогава, в Средна и Западна..

публикувано на 17.06.20 в 08:55