Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България предложи идеите си за оценка в художествената гимнастика

Моринари Ватанабе
Снимка: fig-gymnastics.com

Българската федерация по художествена гимнастика предложи на Международната федерация оценката за артистичност да се добавя при оценяването на съчетанията. Предложението е в отговор на писмо от президента на FIG Моринари Ватанабе с искане треньорите на националните ни отбори и специалисти да предложат оптимална система за оценяване на артистичността.

Преди няколко месеца България изказа своите идеи в това направление по време на симпозиум в Москва, където получи одобрението на голяма част от присъстващите. Очаква се важните теми около новия правилник да бъдат обсъдени на 10 юли, на онлайн среща с наставниците на националните отбори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25