Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро лято в Бургас

„От 3 до 5 юли в Бургас ретрото е пак на мода! А с него и чарлстона, хитовете, познати от времето на касетофона, нощните разходки в Морската и танците до зори“. Това гласи поканата на Община Бургас за задаващия се ретро уикенд в черноморския ни град.

Ако се включите в приключението, в парка "Минерални бани" ще имате възможността да се върнете назад във времето, за да изживеете полъха на свободата от началото на 90-те, а в това ще помага обигран ди-джей.

Ретро парадът на автомобили също е част от уикенд изживяванията в Бургас. Модели с висока колекционерска и емоционална стойност ще бъдат разположени до Пантеона в двата дни на тематичния уикенд.

Другите атракции, които предлагат почивните дни, са забавни фотосесии с модни предложения от края на миналия век, регати по уиндсърф в акваторията на Бургаския залив, концерти на открито, изложби, музейни експозиции и други.

Това е поредният тематичен уикенд, който Община Бургас организира в подкрепа на летния туризъм, който изпитва сериозни затруднения, заради пандемията от Covid-19.

Снимка: burgas.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05