Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Casual Threesome – звездите на радиоконкурса за нова българска поп и рок музика

Песента „Phoenix“ – с първа награда на 51-то издание на „Пролет 2020”

Снимка: Facebook /Casual Threesome

Радиоконкурсът „Пролет 2020” се утвърди като един от най-авторитетните в България. Целта му винаги е била да стимулира създаването на нови български поп и рок песни. Според регламента жури от професионални музиканти и журналисти избира най-добрите 13 песни, откроили се сред всички кандидати. В рамките на месец, всеки от слушателите на БНР има възможност да даде своя глас за избраната от него композиция. Така се определят спечелилите съответно първо, второ място и наградата за дебют.

Тази година на първо място е избрана  песента „Phoenix“ /Феникс/ в изпълнение на рок бандата „Casual Threesome“, добре позната от българската клубна сцена. Групата е в така наречения „отворен“ формат, но в основата си е трио, откъдето идва и името. Създадена е от Иван Иванов – вокал и китара, а към него се присъединяват Николай Воденичаров „Никеца“ – вокал и бас, Мартин Стоянов  - пиано и мастеринг, Ивайло Петров „Пифа“ – барабани и Ивелин Лобутов – китара. Петимата свирят заедно в последно време и създават твоя музика. Песента, с която се явиха на 51-то издание нарадиоконкурса „Пролет 2020”,  „Phoenix“  е написана изцяло от Иван Иванов. Той е добре познат от една друга, много популярна група от близкото минало - „ Awake“, с която също е участвал в музикалния конкурс на БНР. Макар че новата му банда е участвала в редица фестивали както у нас, така и в чужбина, Иван Иванов споделя, че нямат опит в музикалните надпревари:

Ние сме много щастливи, че взехме първа награда на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”. Групата ни съществува от десет години, като във времето съставът се е променял. Но сега се радваме, че точно петимата, които сме в момента в  „Casual Threesome“, участваме в този конкурс.

Тъй като наблягаме на клубните участия, нямаме опит в музикални състезания. Така че това за нас е първо участие на подобна сцена. По принцип пеем предимно на английски и "Phoenix" не прави изключение. Музиката, която изпълняваме по участия не е само авторска.  В репертоара си имаме песни на Бийтълс /The Beatles/, Ролинг Стоунс /The Rolling Stones/, Джими Хендрикс /Jimmy Hendrix/, Дъ Доорс /The Doors/ и още много други световни рок банди. В момента се възползваме от създалата се ситуация, в която нямаме участия, за да работим върху албум. Композицията "Phoenix" е част от него.“

Вече е факт в музикалното пространство и песента „UnderLovin’ Ice“ - трети сингъл от предстоящия албум на „Casual Threesome“.

Снимки: Facebook /Casual Threesome, БНР


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15