Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юбилейна изложба „Българийо, аз всичко тебе дадох…“ пред Народния театър „Иван Вазов“

Снимка: БГНЕС

Експозицията, организирана от Столичната община и Националния литературен музей, е по повод 170-ата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов (роден на 9 юли 1850 г.). До 26 юли в Галерията на открито пред Народния театър в София можете да се запознаете с основни моменти от житейската и творческата биография на Вазов, проследени в 28 документални пана. Специално място е отделено и на семейството му – на майката Съба Вазова, братята му – ген. Владимир Вазов, ген. Георги Вазов и д-р Борис Вазов. Снимки, ръкописи, кореспонденция, спомени от роднини и съвременници допълват визуалния разказ за забележителната литературна и обществена дейност на Иван Вазов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще се опита да сложи край на "френската безработица"

Прекратяването на схемите с т.нар. френска безработица, по които човек получава с месеци 2200 лв. обезщетение срещу 2-3 дни осигуряване във Франция или друга европейска страна, е въпрос на дни. Социалната комисия в парламента прие промените в Кодекса за..

публикувано на 24.07.24 в 12:39
Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59