Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от шест часа - протест в „триъгълника на властта“ в София

Снимка: БГНЕС

Поредната вечер на протест срещу правителството започна с идването на първите протестиращи около 17:30 часа пред сградата на Президентството, впоследствие – прехвърлили се от другата страна на булеварда – към сградата на правителството. Плътен полицейски кордон обрамчи Министерския съвет, а полицаите бяха с жилетки с надпис "Антиконфликт". 

Нощно шкафче с имитации на банкноти и кюлчета злато бяха сред реквизитите на демонстрантите, алюзия с разпространените неотдавна снимки, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Протести имаше и в други градове на страната. 

Подробности за гражданското недоволство от съботния ден ще намерите ТУК


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25