Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повече от шест часа - протест в „триъгълника на властта“ в София

Снимка: БГНЕС

Поредната вечер на протест срещу правителството започна с идването на първите протестиращи около 17:30 часа пред сградата на Президентството, впоследствие – прехвърлили се от другата страна на булеварда – към сградата на правителството. Плътен полицейски кордон обрамчи Министерския съвет, а полицаите бяха с жилетки с надпис "Антиконфликт". 

Нощно шкафче с имитации на банкноти и кюлчета злато бяха сред реквизитите на демонстрантите, алюзия с разпространените неотдавна снимки, за които се твърдеше, че са от спалнята на премиера.

Протести имаше и в други градове на страната. 

Подробности за гражданското недоволство от съботния ден ще намерите ТУК


Още от категорията

София и други градове осъмнаха с барикади и затруднен трафик

В началото на 27-ия ден от антиправителствените протести, в София остават блокирани от палаткови лагери три ключови кръстовища по централната градска ос . Репортер на БНР съобщи , че силен вятър е съборил част от бивака пред Министерския съвет и..

публикувано на 04.08.20 в 09:10

Остават блокадите на възлови места в София и след 26-ия ден на протести

В 26-ия пореден ден на антиправителствени протести в София три възлови точки в столицата остават блокирани от палаткови лагери. Те са разположени на кръстовището на Орлов мост, при СУ „Св. Климент Охридски“ и до Президентството, предават репортерите..

публикувано на 03.08.20 в 23:05

Украйна изисква от българи PCR тест при влизане в страната

Българските граждани, пътуващи от България до Украйна, вече трябва да представят PCR тест с негативен резултат, извършен в рамките на до 48 часа преди влизането в страната или да се подложат на 14-дневна карантина. Изискването се въвежда след като..

публикувано на 03.08.20 в 17:22