Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов: Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността – каза в извънредно обръщение министър-председателят Бойко Борисов, излъчено от страницата му във „Фейсбук“.

Премиерът подчерта, че винаги е уважавал правото на протестиращите. „Няма протест, няма митинг или хора, които са искали да разговарят с нас и ние да не сме ги срещнали“ – посочи той.

„Вчера казах, че предстоят изключително тежки месеци и година за всички нас. Пандемията се развива със страшна сила в света и в България. Сякаш забравихме за нея, никой не спазва мерките. Защо тогава налагаме ограничения?", попита премиерът.

По думите му, президентът Румен Радев не е достатъчно чувствителен, когато към полицаите се хвърлят бомбички. "Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", категоричен беше Бойко Борисов.

„Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще „счупят“ държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират", каза премиерът Борисов.

Още акценти от изявлението на министър-председателя вижте ТУК


Още от категорията

Станимир Бояджиев

Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Изборът е направен по време на проведеното от 3 до 7 май 80-о общо събрание на Европейския студентски съюз (ESU). Сред членовете на новото ръководство вече е и Станимир Бояджиев, студент в Русенския университет „Ангел Кънчев” и заместник-председател..

публикувано на 07.05.21 в 13:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Хърватия ще изгради своя военна база в Косово При посещение в Прищина хърватският външен министър Гордан Радман заяви, че Загреб се противопоставя на всяка промяна на границите в региона. След среща с първия дипломат на Косово Доника..

публикувано на 07.05.21 в 10:16

За седмица новозаразените с коронавирус са намалели с 44%

545 са новозаразените с Covid-19 за изминалото денонощие при 5733 направени теста, сочи Единният информационен портал. Положителни са 9,5% от пробите. Най-много са заразените в София - 92, следват областите Бургас с 86, Варна с 50 и Пловдив с 47...

публикувано на 07.05.21 в 09:12