Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пеперудите“ на Иван Яхнаджиев „помагат“ на жертви на домашно насилие

Снимка: „Къщата на София“

„Може и да познавате такива жени, те са са навсякъде около нас. Не стойте отстрани. Те имат нужда от вашата подкрепа!“ – с този призив се обръщат към нас организаторите на благотворителен базар в помощ на жените, пострадали от домашно насилие

На 18 юли членовете на групата за социална инициатива „Mix & Match“ ще подредят в арт клуб „Къщата на София“ изработени от тях аксесоари, картини, сладкиши, дизайнерски покривки и ръчно направени сувенири. 

Художникът Иван Яхнаджиев също участва в подкрепа на каузата. Негова картина с пеперуди - символ на трансформацията и новия живот, ще бъде предложена на търг. Събраните средства ще са за нуждите на ново защитено жилище в София. Сградата вече е ремонтирана от фондация „АМЕ“ и ще отвори врати скоро. 

Благотворителният базар е първата целева кампания след периода на социална изолация, която припомня за наболелия проблем, а и за призива на международните институции да се осигури повече помощ и закрила за тези българки, които живеят в страх и премълчават темата за домашното насилие. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59