Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пеперудите“ на Иван Яхнаджиев „помагат“ на жертви на домашно насилие

Снимка: „Къщата на София“

„Може и да познавате такива жени, те са са навсякъде около нас. Не стойте отстрани. Те имат нужда от вашата подкрепа!“ – с този призив се обръщат към нас организаторите на благотворителен базар в помощ на жените, пострадали от домашно насилие

На 18 юли членовете на групата за социална инициатива „Mix & Match“ ще подредят в арт клуб „Къщата на София“ изработени от тях аксесоари, картини, сладкиши, дизайнерски покривки и ръчно направени сувенири. 

Художникът Иван Яхнаджиев също участва в подкрепа на каузата. Негова картина с пеперуди - символ на трансформацията и новия живот, ще бъде предложена на търг. Събраните средства ще са за нуждите на ново защитено жилище в София. Сградата вече е ремонтирана от фондация „АМЕ“ и ще отвори врати скоро. 

Благотворителният базар е първата целева кампания след периода на социална изолация, която припомня за наболелия проблем, а и за призива на международните институции да се осигури повече помощ и закрила за тези българки, които живеят в страх и премълчават темата за домашното насилие. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас /или на територията на ЕС/, могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35
Георги Стоев

От България огласяват доклад на ОИСР за уменията на учениците

Днес България е домакин на глобално събитие на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. От София ще бъдат обявени резултатите от глобалния доклад на организацията за социално-емоционалните умения сред 15-годишни ученици от цял..

публикувано на 26.04.24 в 06:20