Българска винарна за първи път в Топ 50 на световните винени дестинации

Снимка: БГНЕС

Винарска изба от Мелник попадна в класацията World’s Best Vineyards за 2020 година, нареждайки се на 39-а позиция сред най-добрите винени дестинации в света. Класацията се изготвя от World’s Best Vineyards Academy, в която членуват повече от 500 специалисти в областта на виното и винения туризъм.

„Наградата е резултат от дългогодишните ни усилия да развиваме този вид туризъм в региона на Мелник, Сандански и Петрич", казва Милица Зикатанова, чието семейство управлява винарската изба и допълва: 

"Нашето сътрудничество с винените и туристическите обекти в района доведе до създаване на Мелнишките винени маршрути, които са не просто туристическа карта, a виждането ни за обединена винена дестинация.“ 

Българската винарна предлага всекидневни винени турове и дегустации, представя традиционни местни сортове, организира ежегодни събития, уъркшопи и други, допринасящи за популяризирането на винения туризъм в региона и страната.  

Номинациите и гласуването за World’s Best Vineyards са тайни до самото им обявяване. Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо изживяване – виното, лозята, винения тур и дегустацията, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа и репутацията на винарната.

Сред наградените са и световноизвестни имена на производители от най-популярните винени дестинации като Бордо, Напа Валей, Тоскана, Стеленбош, Нова Зеландия, Чили и Аржентина. 


Още от категорията

Хотелите в Албена остават затворени за Коледа и Нова година

Всички хотели в курорта "Албена" на българското Северно Черноморие остават затворени за коледните и новогодишните празници, въпреки възможностите за спорт, рекреация и СПА извън активния сезон. Комплексът обаче може да се използва за разходки...

публикувано на 03.12.20 в 14:05
Банско

Отпуснаха извънредни средства за реклама на зимния туризъм

Правителството одобри увеличение на бюджета на Министерството на туризма с 1 245 000 евро, предаде БТА. Парите са за масирана рекламна кампания за популяризиране на зимния туризъм в България както на вътрешния, така и на целеви за страната ни пазари...

публикувано на 02.12.20 в 17:31
Румен Драганов

Туризъмът ще се възстанови при 40% ваксинация на населението

За туризма е важно да започне работа на 22 декември. Секторът е категорично против искането на германския канцлер Ангела Меркел за затваряне на зимните курорти, каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Драганов, председател на Конфедерацията на..

публикувано на 01.12.20 в 12:08