Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас почитат жертвите от атентата на летище "Сарафово"

Навършват се 8 години от атентата на летище "Сарафово" в Бургас. При него загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса, превозвал пътниците. 

Заради пандемията от Covid-19, възпоменателната церемония пред паметника на жертвите се отлага. Няма да присъстват и официални гости от посолството на Израел, поясни почетният консул Орлин Мандов. Въпреки това, се очаква десетки съпричастни с трагедията да поставят венци и цветя пред паметника на летището. Той е изграден на мястото, където през 2012 терористът активира бомбата. 

На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на Летище "Сарафово" в Бургас за ваканция в български черноморски курорти, стана мишена на терористична атака, припомня БГНЕС. Освен загинали, при атентата бяха ранени 38 души. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32

11 спортисти представят България на Европейските игри за трансплантирани в Лисабон

На 21 юли в Лисабон се открива Европейският шампионат за трансплантирани и диализирани. До 27 юли представители от 28 държави ще празнуват победата на живота над смъртта, защото едно "да" може да спаси до осем човешки живота. Общо 15 са дисциплините,..

публикувано на 18.07.24 в 13:28

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00