Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За десети ден – антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

В десетия ден от началото на протестите срещу правителството в София, демонстрантите отново се събраха пред сградата на президентството. Те направиха импровизирана трибуна, от която излъчиха своите послания, информират репортерите на БНР.

В началото беше отбелязана 183-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, след което на площада прозвуча химнът на Република България. Викове "оставка" и "мафия", отново десетки знамена и транспаранти са във въздуха.

Исканията на протестиращите са за оставки на правителството и на главния прокурор. Но организаторите обявиха, че от понеделник готвят общонационална стачка, която "ще пречи" ефективно на властта.

Малко преди 22:00 часа протестът прерасна в шествие. Протестиращите преминаха през Народното събрание, а след това през Софийския университет, спряха пред паметника на Васил Левски, където беше отдадена почит на Апостола.

Подробности за протестите в София и в страната, вижте ТУК.

Съставил: Красимир Мартинов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чужденци, изучаващи български език във Великотърновския университет, представиха ястия от своите страни

Участниците в 47-ото издание на Международния летен семинар по български език и култура във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” се включиха в  интернационална кулинарна вечер. Летен семинар по български език и култура..

публикувано на 01.08.24 в 18:15

Хидроенергийният комплекс "Турну Мъгуреле - Никопол" е в списъка на трансграничните проекти на ЕС

Проектът на "Националната електрическа компания" (НЕК) и румънската "Хидроелектрика" за изграждане на комплекса "Турну Мъгуреле - Никопол" успешно премина етапа на оценка и е включен в Списъка на трансграничните проекти за възобновяема енергия..

публикувано на 01.08.24 в 16:10

Природният газ по-скъп с 4,5% през август

От днес природният газ поскъпва с 4,5 процента и през целия месец ще се продава на цена 60,75 лв. за мегаватчас, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. На тази цена крайните снабдители и лица, на които е издадена лицензия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:27