Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Борисовата градина отново събира публиката на лятната си естрада

Снимка: Facebook /Софийски духов оркестър

В неделя - 26 юли, Софийският духов оркестър, под диригенството на Васил Делиев ще зарадва меломаните на лятната сцена в Борисовата градина. В програмата са включени произведения от Жорж Бизе, Имре Калман, Юлиус Фучик, Арам Хачатурян, Лирой Андерсън, Николай Добринов, Петко Стайнов и др. Концертът е част от Лятната културна програма на Столична община.

Още от категорията

Звездата на Метрополитън Диана Дамрау преди първия си концерт в България

Диана Дамрау – една от най-забележителните оперни певици на нашето време, ще открие новия сезон на Софийската филхармония в началото на септември. В него звездата на Метрополитън ще си партнира с френския бас Никола Тесте, неин съпруг. Диригент е..

обновено на 11.08.20 в 18:11

Александрина Пендачанска в „Макбет“ – за пръв път на българска сцена

На 10 и 12 август предстоят два спектакъла на „Макбет“ ‒ продукция на Варненската опера, съвместно с Международния фестивал „Варненско лято“. Произведението е сред шедьоврите на Джузепе Верди. Вдъхновен от едноименната трагедия на Шекспир, той сам..

публикувано на 09.08.20 в 10:15

С Мamma Mia! завършва „Музи на водата“

Откритата сцена „Музи на водата“ представя   мюзикъла Мamma Mia! на 2 август. С този спектакъл завършва мини-фестивалът край езерото в Панчарево, част от единадесетото издание на „Опера в парка“  във Военната академия „Г. С. Раковски“ на..

публикувано на 02.08.20 в 08:00