Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клип на DJ Фабрицио Паризи блесна с красотите на България

Снимка: youtube.com

Красотата на българското южно Черноморие е събрана в новото видео на италианския диджей Фабрицио Паризи. Клипът е към песента South Legend, вдъхновена от българския фолклор, която вече звучи по радиостанциите в България, Гърция, Турция, Мароко, Египет и др.

Паризи е италианец с български произход. Роден е в Базел (Швейцария), в семейството на българка и италиански музикален мениджър. Режисьор на клипа South Legend е спортният фотограф Любомир Асенов - единственият българин с акредитация да снима "Формула 1", съобщава БНР-София.Още от категорията

Звездата на Метрополитън Диана Дамрау преди първия си концерт в България

Диана Дамрау – една от най-забележителните оперни певици на нашето време, ще открие новия сезон на Софийската филхармония в началото на септември. В него звездата на Метрополитън ще си партнира с френския бас Никола Тесте, неин съпруг. Диригент е..

обновено на 11.08.20 в 18:11

Александрина Пендачанска в „Макбет“ – за пръв път на българска сцена

На 10 и 12 август предстоят два спектакъла на „Макбет“ ‒ продукция на Варненската опера, съвместно с Международния фестивал „Варненско лято“. Произведението е сред шедьоврите на Джузепе Верди. Вдъхновен от едноименната трагедия на Шекспир, той сам..

публикувано на 09.08.20 в 10:15

С Мamma Mia! завършва „Музи на водата“

Откритата сцена „Музи на водата“ представя   мюзикъла Мamma Mia! на 2 август. С този спектакъл завършва мини-фестивалът край езерото в Панчарево, част от единадесетото издание на „Опера в парка“  във Военната академия „Г. С. Раковски“ на..

публикувано на 02.08.20 в 08:00