Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел Донев се изправя срещу Алекдандър Лазов в София

Габриел Донев
Снимка: Архив на Г. Донев

Габриел Донев и бившият национал за купа "Дейвис" Александър Лазов се класираха за полуфиналите на 16-ия турнир по тенис "Амбинор Къп" в София, с награден фонд от 2 хиляди лева, съобщава БНР-Новини.

Победителят в надпреварата през 2017 година Донев надделя над петия поставен Мартин Илиев със 7:5, 6:1 на червените кортове на Тенис клуб "Левски" в Борисовата градина. Така за място на финала той ще се изправи на 27 юли срещу номер 4 Лазов, след като държавният шампион на открито за 2012 година елиминира миналогодишния финалист в турнира Денислав Проданов с категоричното 6:3, 6:0.

Турнирът "Амбинор Къп" е първият на открито за сезона при мъжете в България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09