Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Микис Теодоракис благодари на Софийската опера и балет

Снимка: БГНЕС архив

Софийската опера посвети последното си представление на 95-годишнината от рождението на големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Спектакълът "Зорба гъркът", по негова музика, се играе за 25-ти сезон. Поставен е за първи път от Лорка Масине на 12 май 1995 г. , на сцената на НДК, и е една от най-успешните продукции в историята на националната ни опера и балет. "Бих искал да изпратя моята гореща благодарност на публиката, на музикантите, на членовете на хора, на солистите, на диригента и особено на хората, които поеха инициативата за този спектакъл и които отговарят за организацията", пише Теодоракис в писмо, изпратено до директора на трупата Пламен Карталов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иконописецът Екатерина Титова: България е прекрасна! Обичайте я и я ценете!

Между биологията и църковната иконопис допирателните са неведоми и непонятни за отдадените на науката. Понякога откровенията идват чрез талантите на чистосърдечието и стремежа към духовно израстване, които се проявяват в отделни моменти от живота...

публикувано на 27.04.24 в 06:25

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10