Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Paradise with you“ - дебют за A.L.E.K.S. на песенния конкурс на БНР

Снимка: Facebook /ALEKS

Сред 13-те песни, финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”, се отличи „Paradise with you“, която тази година получи наградата за дебют. Неин автор и изпълнител е Александър Георгиев A.L.E.K.S.

„Чувствам се много щастлив, че мога да правя това, което обичам всеки ден – да пиша и изпълнявам музика – споделя той. – Разбрах за този конкурс покрай мое участие в класацията на БНР „БГ Топ 20“. Така написах песента „Paradise with you“ – специално за „Пролет 2020“. Доста бързо я написах, тъй като имах вдъхновение – стимул беше участието в този конкурс. Смятам, че е изключително важно за един артист да бъде максимално индивидуален във всяко едно отношение. Затова песента е изцяло моя авторска. Разбира се, когато имам участия на „живо“, на сцената съм с мои приятели, колеги.“

„Що се отнася до наградата, която спечелих на 51-то издание на „Пролет 2020”, бях изключително изненадан. Това е голяма чест за мен, имайки предвид какви музиканти са печелили награди през годините.“

Александър Георгиев от 8 години живее със семейството си в Манчестър, Англия. Той се занимава само с музика, а от две години учи в музикален институт. До момента композициите, които създава са само на английски език, но Алекс има голямо желание да се утвърди и на родна сцена. Затова сега, след участието си на конкурса „Пролет 2020“ и в класацията „БГ Топ 20“, той обръща специално внимание на българския език. Но споделя, че има още на какво да се учи, за да си позволи да пише текстове на него. Алекс има сценични участия пред различен тип публика, но никога не дели хората. Тъй като е много самокритичен, казва, че е от значение винаги да се представя на ниво, независимо дали е в клуб или на голяма фестивална сцена. Като млад творец, за него най-важно е да стигне до хората със своите творчески идеи, чувства и поглед към живота.

Снимки: Facebook /ALEKS


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15

Песента свързва младата Виктория Асенова с автори на хитове в Италия

Когато човек открие таланта в себе си, нищо не е в състояние да го спре да се развива и да върви по пътя на мечтите. Дарба да пее и да се изявява на сцената притежава младата изпълнителка Виктория Асенова. Тя е започнала да се занимава с музика още в..

публикувано на 20.04.24 в 07:05