Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Финансиране за 36 образователни проекта на молдовските българи

Паметник на Васил Левски в Молдова
Снимка: mfa.bg

България отпусна над 180 000 евро за развитие и съхраняване на българския език и култура в Молдова през 2020 г., съобщи БТА.

Финансирането е одобрено от българското министерство на образованието по Националните програми "Роден език и култура зад граница" и "Подпомагане на обучението по български език и литература, по история на България и по география на България".

Одобрени са 36 проекта, подадени от молдовските училища и културните институции в различни населени места с компактно българско население. Над 94 000 евро отиват в район Тараклия.


Още от категорията

Люксембург изисква отрицателен тест за коронавирус

Люксембург въвежда изискването за представяне на негативен резултат от тест за коронавирус за пристигащите с въздушен транспорт от 29 януари до 28 февруари 2021 г., включително, съобщи българското външно министерство. По информация на българското..

публикувано на 28.01.21 в 17:47

Предупреждение на НСИ за приложения за електронно преброяване

Появата на алтернативни мобилни приложения за Преброяване 2021, които не са разработени от Националния статистически институт - НСИ, ще объркат гражданите, които искат да се преброят електронно, и ще затрудни процеса, предупреждават от НСИ...

публикувано на 28.01.21 в 16:08

Хората под карантина или в болница ще гласуват в подвижна урна

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за извънредното положение. Според тях хората, поставени под карантина или в болнично заведение, ще могат да гласуват в подвижна урна. Те ще трябва да заявят желанието си да гласуват по този начин не..

публикувано на 28.01.21 в 13:00