Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът е готов със служебен кабинет

Снимка: БГНЕС

"Готов съм със служебно правителство" - обяви държавният глава Румен Радев на церемония по отличаване на най-големите компании за 2019 г. "Капитал топ 100", съобщава БНР-Хоризонт. 

Държавният глава коментира и протестите. Според него те "отварят пътя към бъдещето на България".

„Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата” - каза Радев и за пореден път призова за оставка. По думите му, друг изход от ситуацията няма. „Винаги съм призовавал за спазване на законите. Когато министър-председателят системно гази законите, как очаквате от гражданите, които искат да си върнат държавата" - попита държавният глава. 

Подробности вижте ТУК

Още от категорията

Обсъждат се промени в Изборния кодекс с акцент върху българите зад граница

Промени в Изборния кодекс обсъждат депутатите от новата парламентарна правна комисия, предаде репортерката ни Силвия Великова. Свои законопроекти са внесли представители на всички парламентарни групи без БСП и ДПС.  Общото в законопроектите на..

публикувано на 21.04.21 в 18:41

Комисията по ревизия на управлението започва с последните 4 години

Новосъздадената Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад ще работи по 9 приоритетни области. Това стана ясно след днешното й първо заседание. Председателят на комисията Мая Манолова обяви, че се..

публикувано на 21.04.21 в 17:26

Кандидатите за обществени поръчки трябва да разкриват цените в офертите

Кандидатите и участниците в обществени поръчки няма да могат да се позовават на конфиденциалност по отношение на ценовото предложение, както и на единичните цени, които го формират. Това гласят част от приетите от правителството в оставка промени в..

публикувано на 21.04.21 в 16:13