Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокадата на София не пада

Снимка: БГНЕС

Без инциденти е преминал снощи 22-рият антиправителствен протест с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предават репортерите на БНР. Протестиращите са носели плакати "Оставка" и "Мафията вън!", "Искаме си държавата".
Блокирано остава движението в центъра на София, след като в сряда част от гражданското недоволство премина в палатков лагер. Палатки са опънати между сградите на президентството и Министерския съвет, както и на възловото столично кръстовище - Орлов мост, където протестиращите си спретнаха и барбекю. Заради протеста остава променена част от маршрутите на градския транспорт.
Представители на Столична община и СДВР преговарят с недоволните, за да пропускат градския транспорт, който се движи с огромни закъснения. От палатковия лагер на Орлов мост обаче категорично отказват да сторят това и ще останат там, докато правителството и главният прокурор не си подадат оставките.
В днешния 23-ри ден от антиправителствените протести парламентът се готви да излезе в традиционната си лятна ваканция. По правилник днес е последното пленарно заседание на народните представители, а следващото трябва да бъде в началото на септември. При необходимост обаче депутатите ще се събират за извънредни заседания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36