Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Управляващите настояха за диалог с протестиращите

Александър Ненков
Снимка: БГНЕС

Пред партийната централа на управляващата ГЕРБ, депутатът Александър Ненков призова протестиращите от "палатките да разберат, че това не е разумен начин за диалог". Според него, ситуацията с блокадите трябва да се решава без агресия, а протестиращите трябва да "излъчат някаква представителност". По думите му, не може малцинството да определя какво да става в държавата спрямо мнозинството, категоричен е политикът. ГЕРБ не са съгласни, че протестът е мирен. "Говорим за блокиране на двумилионен град, за магистрали, което не сме виждали никъде по света", каза той. Според Ненков, предсрочните избори сега, ще бъдат абдикация, а това кой да управлява - се решава на избори, предаде БТА.

Още от категорията

174 нови случаи на коронавирус

През последното денонощие положителни проби са дали 2,9% от изследваните общо 5934 души, показват данните на Единния информационен портал. Най-много новозаразени са установени в Добрич – 27, Варна – 24, Пловдив – 22 и Благоевград – 20. Починали са 8..

публикувано на 15.08.20 в 10:04

Остават палатковите лагери на трите столични кръстовища

И днес затворени за движение остават кръстовищата на “Орлов мост”, при СУ “Св. Кл. Охридски” и в т.нар. триъгълник на властта. Движението в района на румънското посолство се осъществява нормално след блокирането му за кратко снощи от демонстриращите..

публикувано на 15.08.20 в 09:20

16-годишно момиче от България се превърна в рекламно лице на гимназия в Нидерландия

Александрина, чието семейство е от Пазарджик, но живее в Нидерландия от 20 години, беше обявена за ученичка на 2020 година. Нейна снимка, заедно с класната й ръководителка, е поставена на множество билбордове из града, както и на сайта на нейното..

публикувано на 15.08.20 в 06:30